Sambori

EL CONCURS SAMBORI

Un dels principis educatius que defineix la nostra Escola és el de ser Escola Valenciana. Conseqüentment, intentem vincular-nos a Moviments, Organitzacions, Associacions i Institucions que treballen en eixe sentit.

Una d’elles és Escola Valenciana de la qual els editors, il·lustradors i les coordinadores que la conformen, van crear la Fundació Sambori a l’any 2004 ] per tal d’organitzar el Premi Sambori de narrativa escolar dirigit als centres educatius del País Valencià que té com a objectiu promoure i difondre l’ús del valencià dins l’àmbit educatiu, a més d’incentivar la creativitat artística i imaginativa de les xiquetes i els xiquets valencians.

Cada curs escolar, el nostre alumnat d’Infantil, Primària i Secundària es posa a la feina d’escriure per al Concurs de Literatura Infantil i Juvenil adreçat a ell a més del de Batxillerat i Cicles Formatius, Formació de Persones Adultes i Escoles Oficials d’Idiomes (EOI) i de l’alumnat amb necessitats educatives especials. Actualment, són uns 150.000 els estudiants i estudiantes participants en un dels Certàmens Literaris més nombrosos d’Europa. 

Però no sols el nostre alumnat i professorat es posa a escriure; es posa a somiar, a inventar, a imaginar, a desitjar, a fantasejar, a pensar, a divertir-se, a riure, a deduir, a viatjar, a investigar… Professorat i alumnat s’embarquen en un aventura col·lectiva i individual de creació literària que té, en ocasions, la recompensa del guardó i sempre la recompensa del plaer d’escriure, llegir i escoltar.