Coeducació

El grup de treball en Coeducació de l’Escola Les Carolines, té com objectiu desenvolupar els principis d’equitat i d’inclusió en el sistema educatiu valencià. Aquests es basen en:

  • Establir un model educatiu coeducatiu amb una valoració positiva de la diversitat de gènere.
  • Garantir un currículum complementat amb continguts i criteris d’avaluació referents al coneixement, el respecte i la valoració de la diversitat personal, així com a la perspectiva, d’identitat i expressió de gènere.
  • Seleccionar i elaborar materials curriculars i didàctics tenint especialment en compte que els materials curriculars visibilitzen la situació de les dones des de la perspectiva cultural i històrica, que incloguen models de referència i eliminen prejudicis sexistes i discriminatoris.
  • Incorporar en la planificació dels òrgans de govern les actuacions que fan possible el desenvolupament d’un model coeducatiu i un espai escolar lliure de tot tipus de desigualtat o mecanismes discriminatoris per raó de sexe.

Una Escola Coeducativa és aquella que realitza el procés educatiu sobre criteris coeducatius

– llenguatge, gestos i actituds no sexistes-

DIA INTERNACIONAL DE LES FAMÍLIES

Hi ha tants tipus de famílies com famílies hi ha al món, i totes són especials.

Celebrem la diversitat familiar!

TRES VOLTES VISIBLES

Com a escola creiem imprescindible visibilitzar allò que és invisible, lluitant així per la igualtat en totes les seues vessants. Amb motiu del Dia Mundial de la Poesia,  hem volgut reivindicar el treball de les poetesses valencianes, fent-les així tres voltes visibles: com a dones, com a poetesses, i com a garants de la nostra llengua.

Ho fem endinsant-nos amb el nostre alumnat des de les diferents etapes en els poemes de quatre poetesses valencianes. El resultat final ha quedat enregistrat en forma de vídeo, on es mostren els seus treballs artístics i reciten els poemes d’aquestes escriptores.

Per un món ple de versos!

DISFRESES SENSE ESTEREOTIPS

Amb l’arribada de Carnestoltes, volem aprofitar aquesta per a fomentar un dels nostres pilars educatius: la coeducació.

Per això us volem compartir aquesta informació per a un 𝐂𝐚𝐫𝐧𝐞𝐬𝐭𝐨𝐥𝐭𝐞𝐬 𝐬𝐞𝐧𝐬𝐞 𝐄𝐬𝐭𝐞𝐫𝐞𝐨𝐭𝐢𝐩𝐬.

Eduquem persones lliures!

LECTURES COEDUCATIVES

Un dels pilars de LES CAROLINES és la coeducació, potenciem el desenvolupament del nostre alumnat al marge dels estereotips i rols de gènere (llenguatge, gestos i actituds no sexistes), és per això, que us volem fer aplegar aquest llistat de Lectures Coeducatives.

En aquest llistat trobareu 10 propostes de llibres per a diferents edats i unes preguntes que us ajudaran a reflexionar amb les vostres criatures al voltant dels mateixos.

Per últim, si teniu dubtes sobre com de coeducativa és una lectura us deixem una sèrie d’ítems que us poden ajudar a identificar-ho. A més, podeu provar de rellegir els contes que ja teniu per casa amb una mirada morada.

Llegim igualtat!