Infantil

Projecte Educatiu

MODEL D’EDUCACIÓ EMOCIONAL

Quan els xiquets i xiquetes comencen a caminar, ja poden vindre a l’Escola. Ací s’arrosseguen, pugen, baixen, boten, paren, mouen, somriuen, s’abracen… Parlen, balbotegen, canten, ballen, demanen, reclamen, agraeixen, ploren, dormen… Saluden, se n’alegren, responen, aplaudeixen, assenyalen, esperen fent una cua o un tren, escolten… Reguen les plantes, veuen ploure, juguen amb l’aigua, la terra, la llum; veuen fotos, pelis, formes i colors… Dormen després del dinar, desdejunen i berenen i juguen i juguen i juguen…

Parlen, canten, pinten, creen… Veuen que hi ha més infants i els miren, els toquen, se’n riuen… Hi ha consol quan no tenen el que volen… Celebren el seu aniversari! I se’n riuen… En arribar la primavera veuen flors… I riuen… I juguen i juguen i juguen…

MODEL BASAT EN LA DIVERSITAT I LA INCLUSIÓ

METODOLOGIES ACTIVES

ABP

RACONS

AMBIENTS

JOC SIMBÒLIC

NATURA

JOC HEURÍSTIC

SALA MÀGICA

EXPERIMENTACIÓ

Resum Educació Infantil

L’etapa d’Educació Infantil està formada per dos cicles, el primer cicle (els més menuts de l’Escola) amb alumnat d’1 i 2 anys, i el segon cicle amb edats des dels 3 fins als 6 anys.

Som una Escola que viu i confia en les xiquetes i xiquets, amb una mirada enfocada en la individualització, l’acompanyament a les necessitats físiques i emocionals, creant un clima de seguretat, confiança i afecte, on elles i ells són el motor del seu propi aprenentatge, i també del nostre.

Metodològicament, seguim el nostre propi estil, on conviuen diverses metodologies per acompanyar el desenvolupament integral de l’alumnat. Hem de mirar enrere per aprendre, però sent crítiques amb les necessitats i situacions actuals.  Bebem del Constructivisme, de Maria Montessori, Waldorf, Lapierre i Aucouturier, Malaguzzi, propulsor de Reggio Emilia, oferint una pedagogia Viva, on el joc, la creativitat i el moviment són les activitats principals en les quals es basa el seu aprenentatge, imprescindible per construir la pròpia personalitat en el món que els envolta.

Treballem mitjançant el joc heurístic, l’observació i experimentació, les arts plàstiques, musicals  i literàries, els materials no estructurats, la pedagogia de la  llum, entre altres,… a les nostres aules ambient, des de la curiositat i les propostes motivadores, cada infant experimenta i aprèn al seu ritme.

A les activitats grupals, compartim moments amb xiquetes i xiquets de diferents edats, on poder relacionar-se i aprendre uns dels altres.

Tot açò, envoltats dels nostres espais de natura, gaudint de classes a l’aire lliure, fomentant la cooperació, el respecte i les emocions que totes i tots podem sentir.

Les mestres d’Infantil guiem i ajudem als infants a créixer, respectant els seus ritmes individuals i donant a cadascú allò que necessita. Sempre tenim les portes obertes a les famílies, per a nosaltres és fonamental una estreta col·laboració, respecte i confiança recíproca, vincle necessari per a la seguretat i estabilitat emocional de les xiquetes i xiquets, prioritari en aquesta etapa d’Infantil.

Equip d'InfantilNaira Riobó

Cap d'EstudisNaira Riobó

infantil@lescarolines.com

Concertar cita


Laura Herrero

Primer CicleLaura Herrero

laura@lescarolines.com

Concertar cita


Teresa Soler

Primer CicleTeresa Soler

teresa@lescarolines.com

Concertar cita


Meri Alandes

Primer CicleMeri Alandes

meri@lescarolines.com

Concertar cita


Júlia Valero

Primer CicleJúlia Valero

julia.valero@lescarolines.comCésar Simó

Primer cicleCésar Simó

cesarsimo@lescarolines.com

Concertar cita


Mónica Jover

Segon CicleMónica Jover

monica@lescarolines.com

Concertar cita


Amparo Broseta

Segon CicleAmparo Broseta

amparobroseta@lescarolines.comLola Aguilar

Segon CicleLola Aguilar

lola_aguilar@lescarolines.com

Concertar cita


Susana Jara

Segon CicleSusana Jara

susana@lescarolines.com

Concertar cita


Maria Jutglà

Segon CicleMaria Jutglà

maria@lescarolines.com

Concertar cita


Raquel Aspas

Segon CicleRaquel Aspas

raquelaspas@lescarolines.com

Concertar cita


Laura Zurriaga

Segon cicleLaura Zurriaga

laurazurriaga@lescarolines.com

Concertar cita


Carla Blasco

Segon cicleCarla Blasco

carlablasco@lescarolines.comEva Guzmán

Segon CicleEva Guzmán

eva@lescarolines.com

Concertar cita


Beatriz Navarro

Segon CicleBeatriz Navarro

bea@lescarolines.com

Concertar cita


Aina Jordà

Audició i Llenguatge Psicopedagoga TerapèuticaAina Jordà

ainajorda@lescarolines.com

Concertar cita


Piedad Alonso

PsicòlogaPiedad Alonso

piedad@lescarolines.com

Concertar cita


Maria Romero

LogopedaMaria Romero

mariaromero@lescarolines.com

Concertar cita