Alguns i algunes alumnes preguntaven quants dies faltaven per a la festa de l'Escola. Algunes aules estaven decorades amb globus. S'havia fet un llibre del qual cada pàgina és d'una alumna o alumne. Teníem al rebedor un preciós bagul on guardaríem els nostres records. En algun despatx es guardava el lacre per segellar el bagul que obrirem quan l'Escola faça 50 anys. En algun calaix es guardava la cinta de colors que serviria per nugar-lo.  Les sintonies per entrar a classe havien sigut variades durant els dies previs a la Festa: sonaven totes les que havíem triat al llarg del temps.

Pel matí de dimarts l'alumnat que anà a desdejunar va veure moltes taules amb moltes coques i molts paquets de xocolata que serien el berenar de després. Cada mestre o mestra tenia dos ciris: un amb forma de quatre i l'altre amb forma de zero. El Pati Central va ser decorat amb garlandes de paper i se li van col·locar micròfons d'ambient. L'alumnat del Cor escolar havia vingut amb les seues samarretes de colors lliures de símbols. Cada classe tenia un cartell que recordava que dimarts 12 celebraríem la Gran Festa. Des de la Consergeria s'havia preparat acuradament el llibret de regal per a cada família i treballadors/treballadores de l'Escola. L'alumnat havia preparat diademes, barrets, samarretes, agulletes, clauers... per posar-se per la vesprada.

El sol lluïa i no lluïa. Feia una mica de vent.

Es va fer l'hora: l'alumnat de les classes anava cap al Pati Central. La música sonava. Començà l'acte: el Cor cantà la cançó d'aniversari més dolçament que mai. La tornà a cantar com un rap i la tornà a cantar amb palmes. Moltes felicitats per a totes i tots.

Un discurs tallat pels aplaudiments, els somriures, els plors d'emoció. Més aplaudiments.

Cada classe posa a la Capsa del temps un objecte: fotos, vídeos, arena del pati, poemes, calendaris, llibres fets per al moment... El professorat que també participa, monitores , manteniment, secretaria, consergeria, cuina, neteja, AMPA... tothom vol deixar un record per obrir dins de deu o quinze anys... El Cor que ens canta Moltes felicitats. El lacre que tanca la Capsa per no poder-la obrir, el final, el berenar, la rialla, la joia de celebrar un aniversari tant nostre.

40 anys 1

 

40 anys 2

40 anys 3

clickedu logo

 

fons pantalla 01

escola vespertina 01

premi sambori