Per la senda de les flors/ja ve l'estiu.
Creua el carrer la xicalla/replegant els trastos per a la falla;
i manté la tradició/d'esta cançó...
Hi ha una estoreta velleta/per a la falla de Sant Josep,
del tio Pep...?

 

Aquest pasdoble va ser compost a Madrid pel mestre valencià Josep Serrano  i estrenat a València 18 de març de l'any 1929.

És ja un costum per a nosaltres demanar a l'alumnat trastos vells per construir una falla i  celebrar així la fi de l'hivern i l'arribada de la primavera.

Anomenem a aquesta acció l'estoreta velleta evocant així l'origen de les falles. En primer lloc, moltes gràcies per la vostra col·laboració, sens la qual aquesta festa no seria així: heu de veure a l'alumnat i professorat durant el procés de transformació dels trastos en realitats concretes i gracioses! Moltes gràcies, doncs.

També és digne de veure a l'alumnat de Secundària posats a cuineres i cuiners de paelles: sofregint, bullint, salant, tastant tots els ingredients de la paella que repleguen del menjador.

Ja sabeu que en l'edició d'enguany hem substituït els bunyols per coca de llanda perquè ja no som capaços de fer quasi dos mil bunyols.

Recordeu que podreu venir a berenar a partir de les 16:00, que l'alumnat no pot dur petards i que  el proper dia 20 serà festiu.

Bones falles a tothom!

partitura

 

Serrano-ElFallero

clickedu logo

 

fons pantalla 01

escola vespertina 01

premi sambori