Amb el temps, el divan ha esdevingut símbol de la clínica psicoanalítica. Una persona recolzada en ell s'associa lliurement i un psicoanalista l’escolta, sense memòria ni desig, generant-se el que s’anomena cura psicoanalítica.

Però la psicoanàlisi és també una teoria psicològica que intenta donar compte dels processos psíquics, de les dinàmiques de les organitzacions socials que generem i de les seues produccions; és la psicoanàlisi aplicada.

El cicle «El Divan al carrer», organitzat pel Centre Psicoanalític Valencià (APM) i pel Col·legi Major Rector Peset, pretén treure la psicoanàlisi de la consulta i posar-la a treballar, juntament a altres punts de vista, en la millor comprensió de fenòmens d’actualitat i interès. En aquest cicle s’abordaran temes com l’adopció, les migracions, els valors i els ideals, la violència de gènere, les noves formes de la parentalitat i l’afiliació i la guerra entre d’altres.

Una mirada sobre Societat Civil, Valors i Crisi. Dimarts, 26 de febrer de 2013, a les 19:30 hores

Col·legi Major Rector Peset. Plaça Forn de Sant Nicolau, 4. València.

Intervenen Pedro Ruiz Torres, catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat de València i Ricardo Puchades Pérez, psicoanalista, membre del Centre Psicoanalític Valencià (APM).

clickedu logo

 

fons pantalla 01

escola vespertina 01

premi sambori