Aquesta setmana...Mortadelo i Filemón

Mortadelo i Filemón és una sèrie d'historietes humorístiques creada i desenvolupada per l'autor Francisco Ibáñez, des de l'any 1958.

La sèrie va nàixer sota el nom de Mortadelo y Filemón, agencia de información, intentant donar una visió còmica i irònica de les clàssiques històries de detectius.

Els personatges de la sèrie són ben característics i peculiars. Mentre que Filemón és un home colèric, cap de Mortadelo, aquest últim és un detectiu calb i alt, amb una manca extraordinària de sentit comú, però amb una bona capacitat per disfressar-se de qualsevol cosa impensable.

Ambdós personatges són treballadors de la T.I.A, una desastrosa agència secreta mitjançant la qual, Ibáñez ha pogut parodiar les històries d'espies.

A poc a poc i amb el pas del temps es van anar afegint personatges fixes com el superintendent o Súper i el professor Bacterio.

Al llarg de totes les seues publicacions, en qualsevol de les seues èpoques, es poden veure una gran quantitat de peripècies surrealistes com ara caigudes des de grans altures, explosions, aixafaments de tot tipus amb objectes pesants, sense que les conseqüències duren més enllà d'una vinyeta.

mortadelo