Història de la nostra Falla: Des del dia 8 de març (Dia Internacional de les Dones) al 21 de març (Dia Europeu de la Creativitat Artística) el Projecte Europeu «Women in art. Breaking the invisibility loop» ens convidà a realitzar una actuació mitjançant la qual poder donar visibilitat a dones artistes a la nostra Escola. Per aquest motiu les etapes d'Infantil i Primària van col·laborar en la construcció de la falla. Enguany l’objectiu d’aquesta ha estat representar, basant-nos en l’obra de Louise Nevelson, el percentatge tan baix, l’ínfima representació de dones artistes falleres a València. Per aquesta raó de totes les caixes plenes d’objectes quotidians fets amb cartó, vam pintar de violeta només un xicotet percentatge.

Dels 200 artistes fallers agremiats a València només 14 són dones i d'elles tot just la meitat estan en actiu. Són un grup de dones en un món d'hòmens. La majoria són llicenciades en Belles Arts o disposen d'una àmplia experiència en aquest món tan sacrificat. Encara que tradicionalment han treballat i molt en els tallers on es donava forma als monuments fallers amb prou feines es parla d'elles. Els llorers se'ls emporten els hòmens. Aquestes afirmen que actualment encara és difícil moure's en un sector tradicionalment d'hòmens, no tant pels companys, que ja ho tenen molt assumit i col·laboren amb molts d'ells com a escultores, sinó perquè moltes vegades sembla que han de demostrar més a les comissions, que el seu treball és bo i que les poden contractar amb tranquil·litat.

Louise Berliawsky Nevelson va ser una pintora i escultora estatunidenca que va nàixer a Ucraïna. És coneguda pel cognom del seu exmarit encara que a l'inici de la dècada del 1930 es va separar, ja que ell no estava d'acord amb el fet que rebera classes d'art a l'Art Students League de Nova York. És coneguda per les seues peces abstractes realitzades amb caixes de fusta o metàl·liques, sovint pintades de forma monocromàtica. Les seues escultures semblen trencaclosques, amb múltiples peces tallades i intricades, col·locades a la paret o aguantades independentment.

Com més lliures siguen les dones, més lliures seran els hòmens. Perquè quan esclavitzes a algú, estàs esclavitzat.”

Louise Berliawsky Nevelson.

falla2

falla4

falla3

 

clickedu logo

 

fons pantalla 01

escola vespertina 01

premi sambori