L'1 de gener es posa en funcionament la moneda de l'euro. Desapareixen les pessetes espanyoles, els dracmes grecs, els francs francesos, els marcs alemanys...

Ens deixen l'escriptor i Premi Nobel Camilo José Cela i l'actor Adolfo Marsillach. Mor el baró Thyssen, Eduardo Chillida, gran escultor amb una passió poètica que impregnava les seues obres d'art i Berlanga, un dels grans cineastes espanyols.


Comença el corralito a l'Argentina: la reconversió dels dòlars en pesos argentins i la restricció de la lliure disposició de diners. Moltes famílies van perdre el seu poder adquisitiu.


Colp d'Estat frustrat a Veneçuela. Segresten al president -Hugo Chávez- però finalment el deixen en llibertat.


Mor Ladislao Kubala, un dels genis del futbol. Era hongarés però la seua carrera com a jugador i després com a entrenador la realitzà a Espanya.

Mor Alfons Cucó, escriptor i polític valencià.


Comença la construcció del primer Mur de la Vergonya -130 Km- que separava i separa Palestina d'Israel.


Té lloc l'incident entre Espanya i el Marroc per l'illa de Perejil, minúscul illot pertanyent a Espanya que es troba contra les costes del Marroc i que va ser ocupat per soldats marroquins. Espanya recuperà l'illot enviant l'exèrcit però sense cap oposició del Marroc.


Atac terrorista a un teatre de Moscou. Terroristes txetxens mantenen segrestades 800 persones. Forces especials de la policia ataquen el teatre amb gas. Moren 39 terroristes i 129 ostatges. El gas utilitzat va ser objecte de controvèrsia internacional.


Lula, del Partit dels Treballadors guanya les eleccions al Brasil. Va ser la principal força d'esquerres a Amèrica.


S'enfonsa el petrolier Prestige a 250 quilòmetres de la costa gallega. El vessament de petroli i la tardança de l'executiu espanyol en actuar originaren una catàstrofe ecològica de grans proporcions. D'aquest accident sorgí el grup ecologista gallec Nunca Mais.

 

Mentrestant a Les Carolines...

Noelia Monerris, professora d'Educació Física, comença a treballar. La Trobada d'Escoles en Valencià se celebra a Xirivella. La Junta Directiva de l'AMPA estava formada per Isabel Caballero, Isabel de Gracia i Mabi Sánchez.

Visitem amb l'alumnat l'exposició del fotògraf Yann Arthur Bertrand, La terra vista des del cel.

L'alumnat de 1r d'ESO representa per a les famílies la funció El malalt imaginari de Molière.

La Setmana Literària, dedicada a l'humor, coincideix amb les Carnestoltes.

La Festa de la Primavera està dedicada a l'estudi dels ecosistemes.

 

L'aventura continua...