Últimes places per a Infantil 1 i 2 Anys!!

No parlem de les activitats extraescolars que al migdia fa l'alumnat sinó dels darrers dies en els quals part del professorat ha hagut de deixar la seua tasca habitual per assistir a diferents events educatius. Així, hem viatjat fins Cantàbria per participar al XVIII Congrés de UECoE que s'organitzà, en aquesta ocasió, en col·laboració amb l'Associació de Centres d'Ensenyament d'Economia Social de Cantàbria (ACES Cantàbria) els dies 17, 18 i 19 d'octubre

La temàtica del XVIII Congrés amb el lema “Educació en tots els sentits”, girà entorn al paper dels centres educatius en el moment actual, davant el panorama social, econòmic i polític en què es troba la comunitat escolar. Aquesta temàtica es desenvolupà a partir de la nostra pràctica com a docents, per tant, l’objectiu global va ser realitzar una reflexió el més complerta possible sobre temes com : les habilitats de comunicació i oratòria, l’ús saludable i responsable de les TICs afavorint la seguretat i convivència, el relleu generacional vinculat al lideratge i l’emprenedoria; també en altres temes relacionats amb la nostra realitat empresarial i societària, fomentant l’intercanvi de treballs, projecte, activitats educatives i pedagògiques sobre la gestió dels centres, innovació i emprenedoria, plurilingüisme, interculturalitat, Educació Infantil, Educació Especial, igualtat, relleu generacional i gestió en cooperatives d’ensenyament entre d’altres. També van fer turisme coneixent la ciutat de Santander i el Museu d'Altamira, entre d'altres.

cantabria1 1

 

Des del 16 fins el 20 d'octubre viatjaren fins la ciutat de Paks, Hongria, dues mestres vinculades a l'Educació Infantil per assistir a la Trobada de les escoles participants en el Projecte Europeu Outdoor activities. Els països participants són Suècia, Lituània, Finlàndia, Hongria, Turquia i Espanya (nosaltres). «El pati és un dels pocs espais, si no l’únic, pensat exclusivament per al joc i l’esbarjo dels infants i, alhora, és un espai educatiu dintre dels centres escolars. Ambdós factors converteixen el pati, doncs, en un espai privilegiat i amb moltes més possibilitats que les que s’estan portant a terme, en general, en l’actualitat» (IPA Espanya). Sota eixa premissa hem treballat en un ambient càlid i acollidor, passejant pels boscos amb l'alumnat, fent activitats dins l'Escola i rebent la gratitud i la companyonia dels i les nostres companyes del Projecte.

La pròxima convocatòria serà a Lituània. Ah! I també hem fet una mica de turisme!

Hungria1

hungria2

 

Per acabar, dissabte 20, vam participar en la Jornada Volver a Edukar, una iniciativa del grup loftalent a la que vam ser convidats. La Jornada, duta a terme d'una manera amena, interessant i tècnicament impecable, va consistir en una presentació a càrrec de Carmen González i Sergio Amorós, una interessant «entrevista» entre un alumne de Batxillerat i un professor, dinàmiques participatives per poder parlar dels canvis a les escoles i una taula rodona que compartírem amb una mestra de l'escola El Drac i una professora de la Facultat de Magisteri en la que vam poder respondre a les inquietuds plantejades.

edukar1

edukar2