Aquest darrer dimarts vam assistir al Paranimf de la Universitat de València a l'acte de benvinguda de les Jornades sobre Coeducació que organitza l'Associació per la Coeducació amb col·laboració del Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat i la Unitat d'Igualtat de la Universitat de València.

Presentat i moderat l'acte per Paqui Méndez, Presidenta de l'Associació, va comptar amb les ponències de Kika Fumero, qui va parlar de l'alumnat LGTBI i de com els Claustres abordem aquesta realitat.

Noemí Canelles, va compartir la seua experiència en l'avaluació de projectes coeducatius, atenció a la diversitat i prevenció de l'assetjament escolar. Rosa Sanchis també va compartir la seua experiència docent contra la violència a la dona.

Felicitem la iniciativa com sempre i, com sempre, tenim al nostre ideari que les escoles o som coeducatives o alguna cosa greu passa. L'Escola ha de facilitar un ambient coeducatiu en què la convivència entre persones d'ambdós sexes supose intercanvi i enriquiment i no un brou de cultiu per a la desigualtat, la violència, els prejudicis o els estereotips. Hem d'aprofundir sobre què significa o pot significar la llibertat i la igualtat en un món format per homes i dones, donant especial rellevància al que esdevé en l'àmbit educatiu.

Endavant!

coeducacio2