Dijous passat l'alumnat menut de Primària (1r i 2n) va fer la seua primera excursió oficial al centre històric de València. A diferència dels seus companys més grans no van ser guies turístics sinó visitants amb guia i van anar a les Torres dels Serrans, l'Almoina... Un luxe de visita que servirà per aprendre a ensenyar l'itinerari i la seua història en arribar a 3r.

1r 2n1

1r 2n2

5é i 6é anaren una mica més lluny i viatjaren fins Simat de la Valldigna per visitar el Monestir de Santa Maria fundat per Jaume el Just al 1298: la Capella, la Font dels Tritons, El Claustre, l'Església, El refectori... adonant-se de l'estat en què es troba: immers en una gran rehabilitació i restauració, però envoltat d'un meravellós paisatge.

simat1

simat2

simat3

simat4

A l'endemà, divendres 5 d'octubre, tot l'alumnat de 3r i 4t de Primària, visità el centre històric de la ciutat de València per tancar el Projecte del 9 d'octubre que consistia en investigar i redactar guions expositius descriptius d'alguns llocs històrics del barri del Carme: L'Almoina i l'Almodí, les torres dels Serrans, el Micalet i el Portal de la Valldigna, que varen ser els indrets triats per fer una ruta turística que van realitzar tots i totes, dividits en diferents grups, ja fóra per exposar o per escoltar com a públic allò que havien aprés de memòria sobre eixos monuments. Aprofitant la visita turística, l'alumnat pogué entrar al museu arqueològic de l'Almoina i pujar a les torres de Serrans.

Va estar molt interessant, ja que inclús alguns grups de turistes s'aproparen a escoltar els nostres guies. La visita acabà amb un dinar d'entrepà al llit del riu Túria on pogueren gaudir d'una estona molt divertida tots plegats. 

centrehistoric1

centrehistoric2

També divendres l’alumnat de 6é A i 6é B participà a l’Aplec de Danses de Picassent, celebrat a la plaça de l'Ermita. Algunes de les escoles del poble vam acudir per tal de participar-hi ballant una dansa que cada escola preparava de forma lliure i una que férem totes juntes, la Dansa dels Bastonots, originària del poble de Picassent. El nostre alumnat va ballar la Dansa de les Vetes, de Sueca, altres escoles varen ballar la dansa de la Magrana, els Pastorets... L’activitat, presentada i presidida per la regidora d’Educació- Belén Bernat- i per l'Alcaldessa- Conxa Ferrer- va estar molt ben organitzada i varem gaudir d’un dia esplèndid. L'Aplec de Danses va ser un èxit amb música en directe de tabal i dolçaina gràcies als grup de músics del Ball de Bastonots.

aplec1

aplec2

 

 

 

 

 

 

 

 

Dilluns 8 l'Escola es va vestir de gal·la puix eix era el Dia de La Festa: gallardets, banderes, penons, música i alegria per tot arreu: l'alegria de fer el massapà amb les nostres mans; de ballar danses tradicionals-ben difícils-davant un nodrit grup de famílies i un grup de tabaleters i dolçainers excel·lents (gràcies, gràcies, gràcies!); de representar teatralment la conquesta amb vestuari, escenografia, coreografia i públic familiar; l'alegria de sentir que és festa, que hi ha berenar especial, que feia un magnífic dia i que estàvem contents...

Un gran dia!

infantil1r i 2n 1

infantil1r i 2n 2

infantil1ri2n 3

infantil1ri2n 4

infantil1r i 2n5

infantil1ri2n7

infantil1ri2n8

infantil1ri2n9

 

 

1r i 2n de l'ESO ha visitat Xàtiva, «ciutat del País Valencià, capital de la comarca de La Costera Històricament, ha estat una de les poblacions més importants del Regne de València, rivalitzant fins i tot amb València i Oriola, les altres dues ciutats més importants en la època foral. Així, tot i que Oriola i Sogorb tenien seu episcopal, Xàtiva era la segona ciutat en votar en corts.

Els habitants de Xàtiva s'anomenen xativins, encara que popularment es coneixen per socarrats, perquè la ciutat va ser cremada per les tropes de Felip V durant la Guerra de Successió Espanyola»(Fil per Randa)

xàtiva1

xàtiva2

xativa3

xàtiva4

I 3r i 4t, El Castell de Sagunt que « ocupa un recinte murat de gran extensió en la nomenada Muntanya Saguntina. La seua història es remunta al segle V aC. quan es construeix la ciutat ibèrica d'Arse. En 218 aC. Anníbal, atacà la ciutat, originant la Segona Guerra Púnica. Durant l'Imperi Romà, es va construir el Fòrum de Saguntum que va ser l'època de màxima esplendor» (Fil per Randa)

sagunt1

sagunt2

sagunt3

sagunt4