Últimes places per a Infantil 1 i 2 Anys!!

Un any més, GRÀCIES!

Dissabte 11 de maig celebrarem la nostra festa de la primavera, dedicada enguany als patis. Famílies de tots els cursos, ex alumnat de l'escola, mestres i personal de l'Escola gaudirem d'una vesprada i nit carregada de jocs, tallers, balls, música i bon humor.

Anomenar de nou tots els tallers i activitats ocuparia massa espai. En lloc d'això, aprofitem per a mostrar-vos l'ambient mitjançant unes imatges... Opineu vosaltres mateixos.

Volem agrair-vos l'assistència i les ganes de participar que sempre porteu a Les Carolines! MOLTES GRÀCIES!

taller5

taller6

taller1

Enguany, la festa té un caire diferent, l'objectiu és gaudir dels nostres patis tots plegats, famílies i infants, fomentant un ambient relaxat, partint des del respecte a l'espai, material i persones. Us informem que començarem amb una activitat a cada classe, per això sonarà la música del pati a les 18 hores. Així tots i totes entrareu a les classes dels vostres fills i filles. Després d'aquesta petita introducció, us invitem a moure-vos en llibertat per tota l'escola tenint cura de deixar tots els materials utilitzats de nou endreçats al seu propi racó quan acabeu d'utilitzar-los.

Com ja sabeu, hem treballat el tema del pati durant tota la setmana i al voltant de tota l'escola hi haurà un món d'experiències i oportunitats de gaudir jugant. Us encoratgem a no dur materials ni joguines (pilotes, patinets, bicicletes, etc.) de casa. Sols heu de dur les ganes de gaudir!

A més, com és molt important donar exemple, us pregue que utilitzem els diferents punts per a les deixalles. L'educació és de totes i tots!

festaprimavera5

festaprimavera4

festaprimavera3

festaprimavera2

festaprimavera1

 

Història de la nostra Falla: Des del dia 8 de març (Dia Internacional de les Dones) al 21 de març (Dia Europeu de la Creativitat Artística) el Projecte Europeu «Women in art. Breaking the invisibility loop» ens convidà a realitzar una actuació mitjançant la qual poder donar visibilitat a dones artistes a la nostra Escola. Per aquest motiu les etapes d'Infantil i Primària van col·laborar en la construcció de la falla. Enguany l’objectiu d’aquesta ha estat representar, basant-nos en l’obra de Louise Nevelson, el percentatge tan baix, l’ínfima representació de dones artistes falleres a València. Per aquesta raó de totes les caixes plenes d’objectes quotidians fets amb cartó, vam pintar de violeta només un xicotet percentatge.

Dels 200 artistes fallers agremiats a València només 14 són dones i d'elles tot just la meitat estan en actiu. Són un grup de dones en un món d'hòmens. La majoria són llicenciades en Belles Arts o disposen d'una àmplia experiència en aquest món tan sacrificat. Encara que tradicionalment han treballat i molt en els tallers on es donava forma als monuments fallers amb prou feines es parla d'elles. Els llorers se'ls emporten els hòmens. Aquestes afirmen que actualment encara és difícil moure's en un sector tradicionalment d'hòmens, no tant pels companys, que ja ho tenen molt assumit i col·laboren amb molts d'ells com a escultores, sinó perquè moltes vegades sembla que han de demostrar més a les comissions, que el seu treball és bo i que les poden contractar amb tranquil·litat.

Louise Berliawsky Nevelson va ser una pintora i escultora estatunidenca que va nàixer a Ucraïna. És coneguda pel cognom del seu exmarit encara que a l'inici de la dècada del 1930 es va separar, ja que ell no estava d'acord amb el fet que rebera classes d'art a l'Art Students League de Nova York. És coneguda per les seues peces abstractes realitzades amb caixes de fusta o metàl·liques, sovint pintades de forma monocromàtica. Les seues escultures semblen trencaclosques, amb múltiples peces tallades i intricades, col·locades a la paret o aguantades independentment.

Com més lliures siguen les dones, més lliures seran els hòmens. Perquè quan esclavitzes a algú, estàs esclavitzat.”

Louise Berliawsky Nevelson.

falla2

falla4

falla3

 

Amb la celebració de la festa escolar de les Falles vam dir, simbòlicament, adéu a l'Hivern i hola a la Primavera en un dia ple de música, foc i alegria: l'alumnat d'ESO cuinà les seues pròpies paelles i va passar una llarga estona entrant i eixint del recinte escolar per anar enllestint-les abans de fer un dinar de germanor autènticament fester. Mestretant, l'alumnat de Primària i Infantil s'afanyava en acabar la part de la falla que els havia tocat i la va plantar. De seguida, dinar, jugar, rebre a les famílies, disparar la mascletada d'ampolles i, correns, a col·locar-se per a la cremà (una divertida mescla de devastador foc i la necessària aigua per contrarestar-lo).

Per acabar, grans i menuts es van delectar amb xocolata calenta i coca casolana que va elaborar el sempre estimat equip de cuina.

Benvinguda, Primavera!

paelles1

paelles2

paelles5