2018 acaba de començar amb més fred del que ens va deixar aquell 2017 i al qual el vam acomiadar a l'Escola amb més somriures que mai, més crits d'alegria, més jocs i regals que mai. Amb campanades i tot, amb una màgica figura, amb sessions de cinema dins i fora de l'Escola, amb roses de panís i amigues i amics invisibles... amb torró i riures, estreles i garlandes, amb música, balls i cançons... Un comiat en tota regla.

Adéu 2017 i hola 2018!

darrerdia5

darrerdia7

darrerdia8

darrerdia9

darrerdia10

darrerdia11

darrerdia12

darrerdia13

darrerdia14

darrerdia2

darrerdia3

darrrerdia1

darrerdia15

darrerdia21

darrerdia16

darrerdia22

darrerdia17

darrerdia18

darrerdia19

darrerdia20

darrerdia24

darrerdia25

 

 

El sistema de correus japonès guarda totes les postals d'Any Nou “nengajo” durant les setmanes prèvies a l'Any Nou i les reparteix totes matí de l'1 de gener.

És una alegria rebre aquestes postals, algunes fetes a mà altres comprades, típiques de l'Any Nou japonès que mostren sempre l'animal del zodíac xinès del nou any.

En cas de rebre una postal de Cap d'Any d'algú a qui no li hem enviat postal, és costum enviar de seguida, ja que hi ha un segon repartiment "tardà" especialment per a aquests casos el dia 3 de gener.

A Mèxic s'acostuma menjar els dotze raïms per cada campanada (una tradició portada d'Espanya).

Algunes persones tenen el costum d'apuntar en un paper els tres desitjos més importants, i a les 12 de la nit, cremar el paper en una tassa blanca, és clar sense que ningú més ho llegisca. Amb això es creu que s'acompliran. Un altre costum a alguns llocs de Mèxic, referent a acomiadar l'any vell i rebre el nou, és la d'organitzar i netejar casa, amb la finalitat que, amb aquesta neteja, es rebutge el que ja no és útil, i d'aquesta manera, tenir espai per rebre el nou que arribarà a l'any que comença.

Feliç any nou!

lapostal1 2

 

lapostal2 2

 

 

Li les donem a la nostra alumna Teresa Casabón , de 4t d'ESO, per ser l'autora de la portada del calendari de l'Escola 2018. El seu treball va ser l'elegit per il·lustrar els 365 dies de l'any vinent. Eixe homenatge a l'esport té molta qualitat.

Moltes gràcies, Teresa!

teresa

 

 

LAURA de JULIÁN, MARTINA FERNÁNDEZ i DANIELA OLIVARES han quedat en un molt bon lloc al Concurs de Targes Nadalenques Associació d'Amics Cristòfor Aguado de Picassent, al qual ha participat l'Escola amb tots els centres educatius del municipi de Picassent:

Daniela (2n A de Primària) ha aconseguit el 1r premi de la secció 1r cicle de Primària i la seua tarja és la seleccionada per ser la propera felicitació de l'Associació.

Martina (1r B de Primària) ha aconseguit el 2n premi de la mateixa secció.

Laura de Julián (4tA de Primària) el 1r premi de la secció de 2n cicle de Primària.

Elles estan emocionades i contentes i nosaltres, també. Enhorabona i un bes a elles. I, per suposat, a les seues mestres Vicky, Verónica i Tania.

Felicitats!

Ha finalitzat la campanya de recollida d'aliments amb molts paquets de pasta, arrós, sucre o llegums, galetes, oli, conserves i llet...

 

Molts aliments per a les persones que tenen pocs.

 

En nom de Manos en Acción, moltíssimes gràcies.

 

 

aliments2