Últimes places per a Infantil 1 i 2 Anys!!

Reunions finals: 1r, 2n, 3r Primària, dilluns 18

 

4t, 5é, 6é Primària, dimarts 19

 

Infantil, dimecres 20

 

Totes a les 17:30.

Emili va fer una vaga de fam entre el dia 22 i 25 de maig, 76 hores sense menjar per intentar salvar la vida de Noura Hussein, una xica del Sudan de 20 anys que la van casar amb un home major.

Aquesta setmana Emili estarà a la Fira Alternativa de València, als jardins del riu Túria els dies 8, 9 i 10. Farà poemes solidaris: una persona arriba, ell li fa un poema, la persona dona uns diners que seran per a la solidaritat. La paradeta on estarà es diu Baloona Matata. Us esperem.

 

Pepet de l'Horta

 

vaga feminista

 

Ens va visitar, divendres passat, Inara Hasanova, arquitecta a la Universitat Tècnica de Budapest i Màster en Paisatgisme a l'Escola d'Arquitectura Superior de Barcelona.

 

Inara Hasanova és una reconeguda professional a la que vam convidar per treballar junts sobre els nostres espais de joc a l'Escola per tal de millorar-los, adequar-los a les necessitats reals dels i les usuàries sota un criteri ecològic i sostenible. Gràcies a Akoe Educació, hem estat varies les escoles que hem rebut les seues recomanacions. Inara porta més de quinze anys exercint de paisatgista a Catalunya, dissenyant i construint jardins i altres espais exteriors.

 

pati1

 

pati2

 

La família de Carmela i Nico escriuen: Donat que a l'últim Correu del Dijous ha aparegut una notícia en la qual es parla de la solidaritat i preocupació mostrada tant per la família Chirivella com per l'Escola cap a la nostra gosseta Lluna, volem agrair el gest públicament... especialment a la família Chirivella que es va quedar amb Lluna fins que vam arribar nosaltres. Els estem molt, molt agraïts! Lluna es va recuperant a poc a poc .La nostra filla Carmela (de la classe de Caragols, Inf. 1-2 anys) li va aplicar les cures pertinents.

Moltes gràcies i salutacions!

gosseta

 

OBN

 

Continuant amb la tasca de formació de Professorat, és el torn de treballar les Matemàtiques, més concretament, les derivades del mètode OBN (Càlcul Obert Basat en Nombres), assessorats per la professora María del Carmen Canto López, Doctoranda del Departament de Psicologia de la Universitat de Cadis, experta en Metodologia OBN.

 

Des de ben matí fins ben entrada la vesprada, el Claustre de Primària i el Professorat de Matemàtiques d'ESO, han pogut debatre, suggerir i treballar sobre dificultats o dubtes concrets, com ara al 1r cicle: Alternatives de material manipulatiu o al 2n cicle:Numeració 4 a 6 xifres divisió, o al 3r cicle:Estratègies de càlcul i Algorismes; 3r cicle (potències, arrels, fraccions)Canvi d'unitat de mesura, decimals ... i assabentar-se ben bé el professorat d'ESO de com arriba el que serà, el curs proper, el seu alumnat.

 

El que caracteritza a aquesta metodologia d'ensenyament és el seu caràcter obert - és possible trobar la solució correcta de diferents maneres- i el fet que la base sobre la qual treballa l'alumnat són els números, on les unitats, les desenes, les centenes ... es componen i es descomponen lliurement sense aplicar una determinada regla o criteri per a la seua resolució final.