secundaria

 

Informació general ESO 20-21

 

1.- Presentació del Director, Cap d'estudis, gabinet i Professorat :

Sònia: Directora del Centre.

Hèctor: Cap d’estudis ESO.

Piedad: Psicòloga de l'escola.

Aina i Lourdes: Orientadora i psicopedagoga de l’escola.

 

REPARTIMENT PROFESSORAT ESO 2020-2021

 

Curs/Especialitat

Professorat

Tutor/a 1r A

LAIA CAMPOS     Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.

Tutor/a 1r B

ILSE VAN BAARLE     Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.

Tutor/a 2n A

VÍCTOR FÈLIX     Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.

Tutor/a 2n B

RAFAEL SANTIBÁÑEZ     Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.

Tutor/a 3r A

SÍLVIA HERRANZ     Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.

Tutor/a 3rB

JERONI PARRA     Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.

Tutor/a 4tA

ISABEL DE GRACIA     Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.

Tutor/a 4tB

ARACELI MIQUEL     Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.

Tutors personals

Com és costum, l'alumnat triarà un/a tutor/a personal després de conèixer el Claustre d'ESO, durant les primeres setmanes

Matemàtiques

Josep Bo (Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.), Gonçal Casanova (Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.), Laia Campos (Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.), Araceli Miquel (Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.) i Jeroni Parra (Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.)

Plàstica

Rafael Santibáñez     Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.

Música

Sergi Valero     Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.

Castellà

Sílvia Herranz (Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.) i Víctor Fèlix (Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.)

Valencià

Santi López (Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.) i Víctor Félix (Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.)

Anglès i Anglès oral

Anna Martínez (Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.), Sandrine Auber (Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.) i Ilse van Baarle (Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.)

Francés

Sandrine Auber     Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.

Biologia i Geologia

Gonçal Casanova (Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.) i Laia Campos (Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.)

Geografia i Història

Ètica 

Isabel de Gracia (Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.) i Carla Fernández (Guillem Arteaga) (Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la., Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.)

Educació Física/Physical Education 1

Héctor Torner (Josep Bosch)  (Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la., Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.)

Tecnologia

Josep Bo (Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.), Gonçal Casanova (Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.) i Araceli Miquel (Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.)

Física i Química/ Physics and Chemistry

Jeroni Parra (Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.) i Araceli Miquel (Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.)

Economia.

Iniciació a l’activitat empresarial i emprenedora

Carla Fernàndez (Guillem Arteaga) (Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la., Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.)

Llatí

Sílvia Herranz     Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.

Arts escèniques

Sonia Casquete Alemany     Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.2.- Sala d’atenció:   

És el lloc on es troba el professor/a de suport. Les seues tasques són: rebre a l’alumnat expulsat, atendre’l, apuntar l’incidència i enviar un correu a les famílies l'alumnat que calga.

 

Criteris per ser enviat o enviada a sala d’atenció:

 • Mala actitud: es notificarà a la família i romandrà a la sala de ‘guàrdia.
 • Trobar-se malament (sempre amb autorització del professorat).

 

Repercutirà en l’assignatura: arribar tard, no fer deures i la manca de material.

Serà sancionable: tindre un comportament disruptiu.3.- Assignació de portàtils 

 • A entrar a l’escola, cada alumne ha d’anar a la seua aula de referència d'ordinadors per agafar l’ordinador que té assignat. Hi haurà professorat vigilant la distància social i l’ordre.

 

 • Cada alumne farà unes etiquetes per a indicar: curs-grup, aula de referència, nº de l’ordinador-prestatge, nom i cognoms de l’alumne. 

 

 • També, en una quartella, indicaran dades de l’ordinador, nom i cognoms de l’alumne i una descripció del seu ordinador (té totes les tecles, li falta aquesta o aquestes tecles, té un colp en…, la pantalla està…)

 

 • Al sortir de l’última classe, cada alumne ha de tornar el seu ordinador a la seua aula de referència. Hi haurà professorat vigilant la distància social i l’ordre.

 

IMPORTANT: CADASCÚ ÉS RESPONSABLE DEL SEU ORDINADOR!!!

 

 • Cal cuidar-lo a TOTES hores.
 • Cal carregar-lo (si no, no tindré bateria l’endemà).4.- Normes / Protocol COVID-19

Pla de contingència

Seure’s sempre en el mateix lloc i mateixa cadira.

Estudiar i mirar plànol trànsit (veure document)

Protocol banys (quan s’està en classe i pati)5.- Menjador:

 

Horari de Setembre:

13:20 Dinar 1r A, 1r B i 2n A.

13:40 Dinar 2n B, 3rA, 3rB, 4rt A i 4rt B

 

Horari d’Octubre:

13:25 Dinar 3r i 4t

14:00 Dinar 1r i 2nL’actitud (respecte al personal, temps de dinar i comportament) i la puntualitat seran motiu de sanció en cas de no complir-se.

 

Hi haurà un control d'absències i d'incidències per part d’administració, així com dels menús especials.

   

6.- Normes i funcionament del centre:

 

Comunicacions: Per poder eixir abans de l’horari de la fi de les classes o canviar de dieta, les famílies han d’escriure un correu a Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la. (o en el seu cas una nota escrita) justificant el canvi. 

També per a informar de les baixes per malaltia, arribar més tard i altres aspectes organitzatius …  (posar en còpia al tutor/a personal).

 

Les aules: romandran obertes durant les hores de pati. Caldrà tenir cura del mobiliari, no es pot ratllar, ni posar el nom, ni utilitzar "cuter" ni tipex; així mateix s'ha de cuidar i mantindre sempre en perfecte estat. Les persones que no complisquen aquesta normativa seran sancionades fins i tot amb el pagament del mobiliari.

 

Des de l’1 d’octubre, l’alumnat esmorzarà a l’aula abans d’anar al pati.

 

Cal utilitzar la mateixa taula i cadira sempre. Caldrà netejar-les abans d´eixir de classe amb el drap que porteu de casa.( recordeu portar un drap net cada dia).

 

KIT COVID-19:

Consisteix en:

 • drap per a desinfectar cadires, taules, etc.
 • mascareta de reserva
 • ampolla d’aigua
 • material escolar necessari (bolígrafs, regla, goma, retolador, calculadora, etc.) NO es pot compartir cap material.

 

Patis:

 

 • Cal respectar la distància social d’un metre i mig.
 • Cal portar mascareta tot el temps.
 • No es pot jugar amb cap material compartit.ZONA 1: PINADA 1r ESO

               bany: passadís, costat de les taquilles

 

ZONA 2: ZONA AULES PREFABRICADES 2n ESO

              bany: pati de primària.

   

ZONA 3: HALL A3, A4, A5, A6 - Passadís rocòdrom  3r ESO

             bany: pati de primària

 

ZONA 4: GRADES 4t ESO

    bany: de la pinada

 

No es pot baixar a primària ni a infantil. 
En horari escolar, segon la normativa de la Conselleria, l'alumnat no pot eixir de l'escola sense l'acompanyament del mestre/a.


Caldrà respectar les vivendes del voltant i no llançar cap tipus d'objectes.


Banys durant el pati: veure informació pati.

 

Banys durant l’horari lectiu:

 

 • A1, A2, A3: Banys de la pinada
 • A4, A5, A6, biblioteca, informàtica i tatami: Banys passadís/taquilles.
 • A7, A8, A9, A10, A11: Banys pista primària
 • Prefabricat 1 i 2: Banys pista primària

 

 

Poli cobert: enguany s’utilitza com a menjador junt al menjador de sempre per a ampliar els espais i no es pot fer ús d’ell com a zona esportiva.7.- Horari d’octubre: s’ha enviat a l’alumnat per correu.8.- Normes generals de la convivència escolar:

 

 1. a) Cal seguir la normativa COVID-19 (plànol de trànsit, higiene, distància social, respecte a un mateix i als companys) sense excepció.

 

 1. b) Cal respectar els horaris i ser puntuals. 

 

 1. c) Manteniment de l'aula i l'escola neta. Separar els residus: groc per a plàstics, pots i paper d'alumini, verd restes de menjar, tovallons de paper brut i matèria orgànica en general, blau folis escrits i cartró. 

 

9.- Faltes d'assistència escolar:

És molt important justificar les faltes amb una notificació signada pels pares/mares o mitjançant un correu a: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la..

 

Quan un alumne/a no ve al centre és la seua responsabilitat preocupar-se o esbrinar totes les matèries que s'han donat durant la seua absència i fer els deures.

 

10.- Resolució de problemes d'àmbit acadèmic:

Quan una persona tinga problemes d'àmbit acadèmic amb un professor/a , caldrà seguir els següents passos:

 

1.- Primer solventar-los amb el professor/a escaient.

 

2.- En cas de dificultat parlar amb el tutor /a personal.

 

3.- Si amb el tutor/a no els solventara haurà de parlar amb el/la cap d'estudis.

 

4.- I, finalment, si encara així no trobara solució, aniria a la directora.

Quan el problema és al pati, haurà d'acudir a la persona responsable del pati en eixe moment i només si el problema és molt seriós i urgent s'hauria de buscar al tutor/ora personal. És important no entrar al menjador per tal de deixar menjar al professorat amb tranquil·litat.

 

Quan hi haja un problema a l'autobús, la màxima autoritat és de l'encarregada de l’autobús, en cas de problema seriós, en el primer pati pot buscar al tutor /a personal per a comunicar-ho.11.- Taquilles:

Enguany no hi ha taquilles.

Poden portar les motxilles a l’aula. 


12.- Centre en valencià:

Cal recordar que estem en un centre d'immersió en valencià i que la llengua de relació ha de ser el valencià.

Cal dirigir-se al professorat en aquest idioma SEMPRE (excepte en les àrees impartides en altres idiomes)

 

13.- Ús de la agenda:

Només es posaran els exàmens i treballs importants al Google calendar!

 

És molt recomanable l’ús de l’agenda de paper per apuntar deures, tasques, etc i, comunicar-nos amb la família.

 

14.- Funcions del delegat/a:

- Ser el vincle de comunicació entre l'alumnat i el tutor.

- Dur a terme les assemblees de classe que es realitzen en la tutoria

- Assistir a les reunions convocades per la direcció, cap d'estudis o tutor/a.

 - Assistir als claustres d'avaluació (delegat/da i subdelegat/da)

Nota important: El subdelegat/a , substituirà el delegat/a en cas que calga.15.- L'ús del telèfon mòbil i altres aparells electrònics: 

No es pot utilitzar el mòbil dintre de l’horari escolar (ni en classe ni en els patis). S’ha de guardar a la motxilla apagat!.

 

Sols es podrà usar amb alguna finalitat pedagògica si el mestre/a ho demana i si l’alumnat voluntàriament vol i pot col·laborar en l’activitat (el seu ús no pot ser obligatori). 

 

Normativa:

 

 • Si es requisara el mòbil:
 • 1a vegada - es tornarà a l’alumne el mateix dia
 • 2a vegada - es tornarà a l’alumne als 7 dies naturals
 • 3a vegada - l’arreplegarà la família a partir dels 7 dies
 • El compte es reiniciarà cada trimestre.
 • La restricció de l’ús del mòbil serà de porta a porta.
 • L’alumnat podrà fer ús del seu mòbil únicament a la capo amb el consentiment del professorat.
 • El cap d’estudis centralitzarà la guarda dels mòbils així com l’enregistrament de les faltes al full de control i a Clickedu, i l’enviament de correus a les famílies
16.-CÀMERA O ALTRES APARELLS ELECTRÒNICS.

L’ús de càmeres, ordinadors personals o jocs electrònics haurà de ser consultat amb el professorat abans de dur-lo. Queda totalment prohibit enregistrar imatges (fotos, vídeos o gravacions) de cap membre de l’escola sense el seu permís i sols estarà permés sota la supervisió del professorat.

 

Els ordinadors del centre sols es poden usar per a qüestions pedagògiques i no es poden treure de l’aula. És possible que algun mestre/a puga deixar a algun grup d’alumnes treballar independentment però, en aquest cas, aquest mestre/a serà el darrer responsable i posarà les condicions vetllant pel retornament del material.

El mal ús i l'incompliment d’aquesta norma bàsica podrà ser sancionat amb el pagament del material perdut o deteriorat.

 

   

 

17.- Organització de la convivència:

 

A.- Drets i deures de l'alumnat. 

 

Drets: - A rebre la formació que assegure el total desenvolupament de la seua personalitat.

    - Igualtat d'oportunitats.

    - Respecte a la seva consciència i la seva intimitat.

    - Respecte a la seva integritat física i moral i la seva dignitat personal.

    - A participar en el funcionament de la vida del centre.

    - A ser informats.

    - A associar-se.

    - A reunir-se al centre per activitats de caràcter escolar o extraescolar.

    - A l'orientació escolar i professional.

    - A rebre ajudes per compensar carències de tipus familiar, econòmic i              sociocultural.

    - A la cobertura sanitària i protecció social.

    - A l'ajuda escolar en cas d'accident o malaltia perllongada.

 

Deures: - D'estudi.

    - De respectar les normes del centre.

- De respectar les normes de convivència escolar (amb els companys, el professorat i la resta de personal).

    - De respectar les instal·lacions.

    - De ser puntual i justificar les absències com cal.

 

B.- Exemples de faltes 

 

Tot i que es seguirà allò establert al RRI de l'escola contemplat al PEC (Projecte Educatiu del Centre) i el que s'estipula al DECRET 39/2008 sobre la convivència dels centres docents no universitaris editat per la Conselleria d'Educació.

 

Es considera falta tots aquells fets i omissions que s'allunyen de les normes generals bàsiques relacionades amb la convivència.

 

    Les faltes es tipifiquen en lleus i greus.

   

Lleus: 

Manca de puntualitat a les classes.

Manca d'assistència a les classes.

Deteriorament no intencionat de materials i instal·lacions.

Actes pertorbadors.

   

Greus:

Indisciplina i ofenses greus.

Agressió física.

Gravació i posterior publicació d’imatges i/o sons a Internet.

Danys per ús indegut de les instal·lacions i material.

Actes pertorbadors greus.

Indisciplina i injúries molt greus, sostracció de documents.

Consum de substàncies estupefaents dins l'horari escolar.

Faltes greus amb intencionalitat (ex. bromes o accions que siguen contràries a la salut pública), publicitat o en col·lectiu.Criteris a l’hora de sancionar:

Proporcionalitat amb la falta.

Finalitat educativa.

No ser privat del dret a l'educació.

 

Les mesures educatives correctores les aplicarà la directora junt a la Comissió de Convivència d'acord amb l'article 38 de l'esmentat DECRET.