secundaria

Augusto Boal, escriptor, dramaturg i director de teatre brasiler, ens deixà entre moltes altres magnífiques herències, una cita mítica: “Es pot fer teatre fins i tot als teatres”. El grup de Dramatització de 3r d'ESO hem pres aquesta màxima com un objectiu per fer la primera d'un seguit d'intervencions dramàtiques que posarem en marxa al llarg del curs i que, d'alguna manera busquen alterar la vida escolar amb un sentit pedagògic.

La primera d'aquestes activitats ens ha traslladat a un espai, el menjador, a un temps concret, l'hora del dinar de l'etapa Secundària, en el que un grup d'actors i actrius ens han dramatitzat el poema Van a por nosotros del grup català Accidents Polipoètics.

Les reaccions han estat diverses, rialles, cares d'atoniment, però totes envoltades d'una bona dosi de sorpresa, que en definitiva, era el que es pretenia aconseguir.

Boal anomenava a aquest tipus de pràctica dramàtica teatre invisible perquè no esdevé en un espai escènic convencional i els actors i actrius no són reconeguts com a tal pel públic.

La fase de reflexió corre a càrrec de l'assignatura de Taller de Dramatització, la resta només heu d'esperar la següent pràctica i per suposat, gaudir de cadascuna de les que us regalarà aquest grup de xics i xiques amb ganes de canviar la realitat.

FOTOS TEATRE INVISIBLE