secundaria

La classe de 1r de Secundària va fer la seua segona excursió en bici passat 27 de gener. Vam eixir de l'Avinguda d'Aragó de Valencià i circulant pel carril bici arribàrem a l'Avinguda de Tarongers cantó inici de l'autovia de Castelló. Prop d'ací comença la Via Xurra. Aquest carril s'endinsa en l'horta i arriba a Alboraia per la zona est. Allà vam fer un petit descans i ens vam fer fotos davant d'un desconegut pont romà. Seguírem després la Via Xurra, vam travessar el barranc del Carraixet i vam arribar a Meliana. Allà ens vam quedar a una àrea de pic-nic on vam dinar tranquil·lament mentre observàvem com treballaven als camps del costat. Era una zona on es lloguen petites parcel·les per a què la gent puga tindre auto-abastiment d'alguns productes. Algunes persones van fer un petit passeig pel centre de Meliana. Després el regrés, vam desfer el camí fins al Carraixet i vam seguir aquest barranc fins a la mar. Ens quedàrem per la zona de l'ermita dels peixets una estona. Quan ja iniciàrem el regrés cap a València un vent emocionant obligava a pedalejar amb força constant.

Aquesta excursió i l'anterior han demostrat dues coses. La primera, vorejant el riu Túria des de L'Eliana ens va demostrar que el riu Túria té aigua. La segona, entre camps d'horta, alqueries i alguna barraca ens ha demostrat que la comarca de l'Horta té horta.

Com ja us contàrem aquestes excursions tenen per finalitat familiaritzar-se amb l'ús de la bici ja que a la fi de curs les colònies de 1r d'ESO seran en bici.

Pepet de l'Horta

bicis-1

 

bicis-2