Últimes places per a Infantil 1 i 2 Anys!!

secundaria

Antoni, pare de Robert, un infant de huit anys, ix conduint el seu cotxe des de sa casa de Madrid  cap a València. Robert va amb ell.
Un camió en sentit contrari se n'ix de l'autopista i xoca de front contra el cotxe d'Antoni qui mor en l'acte. Robert se salva.
Arriba una ambulància i s'emporta l'infant a un hospital valencià.
Els metges de guàrdia de l'hospital comproven que l'estat de Robert és molt greu i decideixen consultar. Mentrestant, el xiquet roman a l'hospital.
Contacten amb un hospital a Madrid amb una eminència mèdica qui  decideix viatjar fins València per veure'l.

En arribar aquesta eminència, l'equip mèdic es queda sorprès en sentir que diu: fill meu!

Bé, aquesta és la història. Aclarirem que Antoni és el pare, no el padrastre.

Solució: L'eminència de la qual es parla és la mare de Robert, però tenim tant interioritzat que el món dels savis i eminents és sols masculí que ens costa pensar que puga haver sigut una dona.
Tractem de pensar en allò que ens diferencia i ens fa iguals a homes i dones. Tractem d'entendre que algunes diversitats biològiques no són la justificació d'una tradició patriarcal massa llarga que ha provocat i provoca milers de desigualtats no justificades.

Tractem d'observar les dissemblances rutinàries que ens envolten: missatges publicitaris, articles d'opinió i notícies d'interès general, expressions mal sonants i masclistes, malauradament habituals, o maneres de transmetre informació marcades per un llast masclista arcaic i ranci. Observades, doncs, tractem d'explicar-les i corregir-les.

Tractem de comprendre d'on venen aquestes situacions d'imparitat: religió, cultura i tradició i, sense deixar de respectar aquests àmbits que conformen la nostra identitat i la identitat d'altres pobles, tractem de superar-les per convertir-nos en una societat més justa i igualitària, arrelada als seus trets identitaris.

Tractem d'implicar-nos en un camí cap a l'equitat entre homes i dones, però tractem de fer-ho amb voluntat i absoluta creença de que aconseguir aquest horitzó és possible.

A l'Escola tractem de fer-ho diàriament, amb la pedagogia coeducativa que ens caracteritza, però també tractem d'aconseguir aquest propòsit amb un caire festiu, perquè el 8 de març s'ha de celebrar.

L'alumnat d'ESO ho farà demà, mateix dia 8. Serà de vesprada i amb activitats reivindicatives i divertides: Photocall protagonitzat per les xiques de l'ESO  de l'Escola, lectura d'un manifest i concert a càrrec del grup de rock de 4t d'ESO.

Molt a commemorar, molt pel que continuar lluitant i un sol pensament: som iguals i diferents, però gaudim de les mateixes oportunitats.

clara campoamor 2

 

Clara Campoamor Rodríguez. Advocada (1888 - 1972)

clara campoamor

Clara Campoamor, en primer terme, defensora dels drets de les dones.