secundaria

Una edició més la classe de 4t d'ESO s'endinsa en el projecte periodístic del País de los Estudiantes, que any rere any, organitza el diari El País.

Després de treballar els gèneres periodístics, els formats digitals dels diaris, els titulars, la diagramació i molts conceptes que ens ajudaran a dur endavant la nostra tasca, encetem ja, un període d'entrevistes, de recerca i documentació que donarà vida al nostre diari que, com a novetat, enguany, serà digital.

L'inici ha estat d'allò més interessant i és que passat 29 de gener vam gaudir del privilegi d'entrevistar Richard Stallman, creador del software lliure i del sistema GNU.

Mitjançant la col·laboració dels nostres informàtics de l'empresa Open Xarxes i membres d'Asolival -Asociació d'Empreses de Software Lliure de la Comunitat Valenciana- vam passar una bona estona entrevistant un dels líders del món informàtica en una cèntrica orxateria de València, abans de què donara una conferència repleta de gent, al paranimf de la seu de la Universitat de València al carrer La Nau.

Amb un bon castellà, va contestar les nostres preguntes i ens va fer coneixedors de la seua filosofia tant professional com vital.

Les conclusions dels nostres reporters i reportera, Yannic Vallés, Miquel Ponce i Alise Perkins, les podreu llegir al nostre diari que apareixerà, aproximadament, al mes d'abril.

Richard Stallman 1

 

Richard Stallman 2