secundaria

La classe de 2n A de secundària està enllestint els últims detalls de muntatge i so del curt que forma part del projecte sobre el cinema realitzat a l’Escola Les Carolines. Un procés creatiu que ha intentat imitar totes les etapes de les pel·lícules reals, des de la concepció de la idea fins a l’exhibició a la sala, amb la col·laboració de professionals del seté art i amb molta il·lusió i voluntat.

La setmana de projectes del curs 2018-2019 ha començat, com des de fa tres anys, amb el projecte sobre el curtmetratge, un espai orientat a la creativitat de l’alumnat, el coneixement d’altres llenguatges i una aproximació a les professions que envolten l’àmbit d’allò que abans se’n deia el món del cel·luloide.

L’alumnat ha seguit les dreceres que solen seguir les pel·lícules habituals, és a dir, les tres etapes: preproducció, producció i postproducció. Així, partint de la tria de la idea original d’una alumna per a l’argument, han desenvolupat un guió literari, han buscat localitzacions, han fet un guió tècnic i han gravat i muntat les imatges, tot en 8 dies frenètics.

Per a la cosecució d’aquest objectiu, l’alumnat s’ha organitzat en equips d’experts en aquelles professions que més els han agradat. Però, com res a aquesta vida ens és regalat, els especialistes han hagut de formar-se en cada professió, raó per la qual han fet una visita a l’institut de la Marxadella on es cursen estudis d’imatge i so, i on, de la mà de Sento Calpe, professor de l’institut i pare d’un alumne de 1r de la ESO, han pogut conéixer la faena tan complicada que s’amaga darrere d’un rodatge i els reptes que se’ls hi presentaven.

D’aquesta manera, han comptat amb operadors de càmera, muntadors, direcció artística, guionistes, realitzadors, especialistes en il·luminació i tècnics de so, tots junts i treballant en equip. Amb l’afegit que, d’alguna manera, han sigut apadrinats per dues valencianes que estan triomfant al teatre, el cinema i la televisió, com són Rosanna Pastor, una de les cares més conegudes de l’escena valenciana, i Inma Torrente Aguilar, la directora de sèries televisives com El síndrome de Ulises, Los misterios de Laura, o l’actual Servir y proteger, entre d’altres, amb les quals han pogut contactar per tal d’ aportar-los tota l’experiència d’unes professions tan creatives i tan diferents alhora.

A l’espera dels últims retocs i del dia oficial de l’estrena, a hores d’ara encara no ha transcendit el títol del film. Continuarem informant.

curt1

curt2

curt3