Últimes places per a Infantil 1 i 2 Anys!!

secundaria

En l'assignatura de Valencià treballem per projectes d'àrea. En 2n d'ESO hem estat aprenent al voltant dels dialectes i subdialectes del català i cada grup s'ha fet expert en un d'ells: apitxat, meridional, central, balear... Després de molta investigació i treball de redacció, ens vam proposar fer una presentació oral didàctica i multimèdia per tal que el nostre alumnat siga mestre de la classe i tothom puga aprendre d´ells i elles. Els companys que escoltaven atentament havien d'agafar apunts a partir d´una plantilla que ajudava a seleccionar allò més important i distribuir la informació de manera coherent.

 

oral2n 2

 

D´altra banda, 3r d'ESO ha estudiat de valent la literatura catalana medieval i també presenten la informació de manera didàctica. Esta vegada, a partir de textos expositius que prèviament havia creat cada grup. Així, estem aprenent una infinitat de conceptes nous, com ara: l'amor cortès, la novel·la cavalleresca, la misogínia, el teatre medieval, Tirant lo Blanch, Ausiàs March... A més, s´ho passem d'allò més bé quan, al final de la presentació, ens fan una representació d´algun fragment significatiu de les obres. Ací veureu un grup representant un fragment de la Vita Christie d'Isabel de Villena.

Amb aquests projectes de llengua aprenem a: destriar fonts d´autoritat, crear guions de treball, fixar objectius, destriar informació essencial, buscar exemples significatius, crear textos expositius, realitzar presentacions multimèdia acurades, aprendre de memòria, expressar-se en registre estàndard i, a més, aprenem que aprendre pot ser divertit. Vaja, que la mestra vol que siguem estudiants i futurs professionals del segle XXI.

 

oral3r 3