secundaria

Quina millor manera de repassar els continguts del tema 1 de Matemàtiques que fer un Joc de l'Oca? Doncs això és el que hem pensat i fet avui a la classe de Matemàtiques de 1r B de l'ESO. Hem dedicat la sessió a repassar tots els continguts apresos al llarg d'aquest primer mes.

Ha estat una classe divertida i dinàmica. Ho podeu veure a les fotos.

Fins la propera!

 

ocauno1

 

ocados2

 

ocatres3

 

ocaquatre4

Les dues classes de 1r i 2n -A i B- de Secundària anaren passat 6 d'octubre a València dins les activitats relacionades amb el 9 d'Octubre. La visita guiada estava dirigida per monitors de Fil per Randa. Vam pujar a les Torres dels Serrans on van explicar que les Torres per davant, de cara al riu són inaccessibles, en canvi, per darrere, per on es trobava la ciutat, estaven obertes i no estem parlant de les portes sinó de les parets. Això era revolucionari i beneficava al poble perquè si hi havia una sublevació la gent que manava no podia protegir-se a les torres.

 

Passàrem per davant del Palau de la Generalitat i van explicar que al passat, fa segles, calia pagar uns diners, totes i tots en general i d'ahí isqué el nom de Generalitat. A la plaça de la Verge -abans anomenada plaça de la Constitució- tot l'alumnat, en grups de 4 van fer unes activitats, entre d'altres buscar i apuntar el nom de totes les sèquies que té el Túria, que com sabreu a la font de la Plaça estan escrites i representades amb el cos d'una dona que recorda les falleres.

 

A la plaça de l'Almoina es troba la porta romànica de la catedral i el monitor estigué explicant una llegenda de l'època de Jaume I, quan conquerí les nostres terres hi havia manca de dones i es preparà un viatge de molts homes a Aragó per portar 300 dones, després Jaume I pensà que els homes podrien violar aquelles dones i canvià de tàctica, finalment anaren 7 homes -dins la llegenda- amb les seues esposes i amb el missatge de què les esposes vigilaren que els seus marits es comportaven. A la part superior de la porta romànica es troben els 14 caps de les 7 dones i els marits. Com sabeu una llegenda pot tindre alguna part de realitat o cap i molta fantasia.

 

Vam passar per la Plaça de la Reina i després anàrem a la Llotja. El guia comentà que es va construir amb una finalitat clara: evitar la corrupció en la venda de productes. Ens va ensenyar un relleu a la part superior d'una porta on apareixia una dona que portava una animal, com un borrego per a vendre, al costat està el dimoni amb una espècie d'inflador, aquells que encara s'utilitzen a la llar quan es fa foc i es vol revifar. Resulta que si a l'animal mort l'injectes aire, doncs creix, i es podia vendre més car.

 

En aquella època es pensava que era el dimoni que provocava aquestes coses. Finalment vam anar a la plaça de la Verge i l'alumnat tingué temps lliure per anar a dinar pels voltants abans de tornar a l'Escola. Un matí molt pedagògic i interessant.

 

Maduixa Rosa

 

eixida1r 2n1

 

 

Al llarg de les últimes setmanes hem estat treballant a la classe de música les efemèrides musicals al llarg de la història. Hem treballat per grups i cada grup ha buscat les efemèrides musicals més importants d'un mes de l'any. Després hem organitzat la informació en una presentació per a mostrar-ho als nostres companys i, per últim, hem realitzat un vídeo amb totes les efemèrides musicals de cada mes de l'any. Ací teniu uns exemples del nostre treball.

 

Després d'aquesta tasca també hem juntat tota la informació en una línia de temps. Ací teniu el resultat

 

Pantalla completa

Passat dilluns, amb la presentació del Claustre de professorat d'ESO, vam celebrar les reunions de famílies per nivells de l'etapa a les quals donem les gràcies per la seua assistència i participació. Es van anunciar les millores metodològiques introduïdes com ara les tècniques d'aprenentatge cooperatiu i l'Aprenentatge Basat en Projectes o la supressió dels llibres de text com a única eina d'informació i estudi; es va parlar de les colònies escolars i de la convivència.

D'altra banda, l'Associació de Mares i Pares de l''Escola va presentar, en col·laboració amb el Claustre de Professorat, la Campanya de mediació escolar en la qual intervindrem professorat, alumnat i famílies. Un instrument més per millorar la qualitat de les relacions humanes. Aquesta campanya sota el patrocini de l'AMPA estarà coordinada per Mª José Sendra, pedagoga experta en mediació escolar.

Així doncs, després d'aquest primer encontre amb les famílies, continuem amb aquest nou curs.

reunions1

reunions2