La família de Clara Montesa (6é B) i Marcos Montesa (1rA) ens envia aquesta notícia tan bonica. Clara va participar en el primera mobilitat a Grècia del Projecte Europeu Erasmus + WIA (Women in art. Breaking the invisibility loop).

"Durant l'experiència WIA de Clara a Grècia passat mes de Febrer, ens vàrem fer amics de la família que la va acollir. Tant ,que vàrem seguir en contacte acabat el viatge, i transcorregudes unes setmanes, ja estàvem proposant passar una setmana de vacances junts a València. Els va encantar la idea! Pensat i fet, el nou d'agost, tot i l'ona de calor estàvem visitant el barri del Carme, les torres de Quart, el Micalet, la Marina, i tot el que ens va donar temps a veure.

Els xiquets i xiquetes s'ho van passar d'allò més bé a la platja, els majors varem aprendre mil paraules gregues i van tastar tots els nostres plats.

Clara ja té un poquet més clar què és fer amics pel món, com són de diferents altres cultures i com mola la diversitat! Nosaltres, per la nostra banda, hem aprés que Grècia és més del que sabíem i volem anar a comprovar-ho. Ara estem obligats a repetir el viatge de Clara a Florina, però aquesta vegada tota la família i abans que Evgenia vinga a visitar-nos."

(Per cert! Es diuen Evgenia, Andriana, Giorgos i Eleni)

wia1

wia2

 

 

L'alumnat participant de la segona mobilitat del projecte Erasmus+ "Women in art. Breaking the invisibility loop" ja ha tornat de Luboń, Polònia. Ha estat una setmana força enriquidora. Hem gaudit de les ciutats de Poznań i Toruń, dels seus museus i galeries, hem pogut veure les obres d'artistes tan reconegudes com ara Magdalena Abakanowicz, Marina Abramović o Sofonisba Anguissola, i hem descobert altres com ara l'obra d'Hanna Łuczak.

 

El nostre alumnat va mostrar a Polònia les obres tèxtils que havien fet a classe, basades en l'artista Anni Albers. L'alumnat ha tornat a casa amb una maleta plena d'experiències artístiques i vivències interculturals. La pròxima mobilitat es durà a terme proper novembre, a Bari, Itàlia.

Museu dart contemporani de Torun. Marina Abramović

Un minut de silenci.Marina Abramović

Treballs de lalumnat

L'escola Les Carolines ha participat durant aquest any en una campanya de conscienciació i recaptació de diners perquè es continue investigant al voltant de l'ELA. L'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) és una malaltia neuromuscular que cursa amb una degeneració selectiva de les motoneurones, les encarregades d'innervar els músculs implicats en el moviment voluntari.

Entre les diferents accions que s'han dut a terme ens agradaria destacar dues: la venda de polseres solidàries i la participació del nostre alumnat de primària (3r, 4t, 5é i 6é) en una marxa reivindicativa i solidària pels carrers de Picassent. La marxa Solidària "Stop ELA" va tindre lloc el passat divendres dia 3 de maig a Picassent. Al llarg d'un recorregut de 4,2 km amb eixida i arribada al poliesportiu de Picassent, l'alumnat de totes les escoles del municipi varen reivindicar i conscienciar amb càntics, consignes i pancartes. Després de la marxa, entre altres activitats, gaudirem d'un taller grupal de "zumba" i del sorteig de diversos regals donats pels patrocinadors de la Marxa.

La quantitat que hem aconseguit recaptar des de l'escola ha sigut de 1.131 €. Una important quantitat que aportem al projecte "StopELA", una iniciativa de la comunitat educativa del col·legi Sant Cristóbal Mártir de Picassent.

Us donem les gràcies per la col·laboració a totes i tots, i us animem a col·laborar si encara no ho heu fet!

 

ELA1

Fa un parell de setmanes, el cor escolar de primària va participar en uns concerts molt especials. En primer lloc, anàrem al XXX Festival Didàctic-Musical, organitzat per la Facultat de Magisteri de la UV en la sala Paranimf del Centre Cultural La Nau. Allí tinguérem l'oportunitat de compartir, junt amb la Coral de La Masia, una vesprada musical amb altres corals convidades.

 

Dies més tard, vam participar en la Trobada de Cors Infantils i Juvenils a L'Eliana on, en companyia d'altres 600 xiquets i joves de la Comunitat Valenciana, vam gaudir de tota una jornada de música i convivència. En aquesta ocasió, els més menuts estrenaren l'obra de "El Vell rellotge" (una cantata feta per a l'ocasió) i el grup de majors pogueren treballar amb diferents directors/es musicals de renom del nostre territori. Va ser un concert molt especial i emotiu on, les quasi 1000 persones de públic que van assistir, aplaudiren l'esforç i la qualitat d'allò que van interpretar.

L'Enhorabona per als artistes!

Concert2

Desde dimarts 26 a divendres 29 de març, l'alumnat de segon de Primària va gaudir dels seus dies de colònies al Centre Natural de Tarihuela a Jérica (Alt Palància). Uns dies per compartir les aventures, les emocions, experimentar a la Natura i gaudir-la, riure, i, en definitiva, passar els dies feliços fora de la casa amb èxit.

colonies1

colonies2