Últimes places per a Infantil 1 i 2 Anys!!

primaria

La nostra preocupació i lluita contra la discriminació ha estat una constant des dels nostres inicis. Una d'elles és la discriminació racial. L'experiència encetada el curs passat en l'àrea d'Art&Crafts als primers cursos de Primària, reflexionant plàsticament amb l'alumnat sobre quin és el color de la nostra pell i com anomenar-lo mitjançant la tècnica de l'autoretrat i la motivació de les fotografies de l'artista Angèlica Dass, artista brasilera- fotògrafa- creadora del Projecte Humanae consistent en fotografies de persones voluntàries -unes 4000- de totes les parts del món, totes les edats, classe econòmica, cultural i contrastar el color de la pell de cadascun observant que no existeix cap color igual. Amb la missió de capacitar els ciutadans globals per desafiar el mite de la raça, amb la visió d'eradicar a través de l'art i l'educació conceptes erronis sobre la raça.

La intolerància relacionada amb la raça, la religió i el color afecta negativament l'autoestima, l'assoliment personal i les relacions de la comunitat, especialment entre els joves. Dins de l'aula, la intolerància es converteix en discriminació, eliminant la capacitat de veure el valor en un mateix i en els altres: alterna la bellesa de la diversitat que marca l'autèntica educació.

Humanae capacita els educadors mundials per defensar-se de la discriminació creant espais lúdics per als estudiants i les comunitats on resideixen per discutir qüestions tan complexes i vitals.

Hem aconseguit, dèiem, participar com a Escola en aquest Projecte Global puix hem estat una de les cinc escoles a Espanya seleccionades. Ens enviaran una mostra del treball d'Angèlica Dass per instal·lar-lo a l'Escola. Estem d'enhorabona!

Aquest és el text que vam redactar per optar al Programa:

Ens hem empenyorat en ensenyar que que viure no és fàcil, que no hi ha camins per a la pau, ja que la pau és el camí; que la llibertat és un bé irrenunciable i que es construeix i es guanya; que conviure és meravellós i que implica renúncies perquè que la vida és de tots, no només dels que pensen com nosaltres. Que viure sense dificultats és impossible, però és possible resoldre les dificultats. Que la violència i el totalitarisme no porta enlloc, només al de la infelicitat i al de la injustícia. Que deixar-se ajudar dóna el mateix plaer que ajudar. Que l'amor és divers, però sempre ha d'incloure respecte. Que el poder reflexionar és el que ens diferencia de la resta d'éssers vius i que ens fa autònoms, responsables i solidaris. Que la pobresa és, en moltes ocasions, invisible. Que el reconeixement de l'esforç és necessari; que no es pot viure sense afecte; que la raó no pot anul·lar els sentiments ni els sentiments menysprear la raó. Que tenim la possibilitat d'aprendre que som persones privilegiades perquè no fugim de casa nostra per causa de la guerra, la fam o de les nostres idees o de les dels nostres pares. Que és millor ser senzill que complicat, positiu que negatiu, obert que tancat, natural abans que sofisticat.

Intentem ensenyar això i moltes assignatures, com funciona la vida, com és la nostra societat; diem que una paraula sempre és millor que una pedra; un drap blanc, millor que qualsevol bandera i que quan es diu no és no. Que tots els éssers humans som iguals sense distinció i tenim els mateixos drets i deures.

Intentem ensenyar que una de les tasques a fer és repartir millor la riquesa, combatre la injustícia sense caure en un combat injust, combatre les tradicions sectàries i esclavitzants, estimar la pell humana i gaudir del tebi sol de l'hivern sobre ella, tenir la sort de poder besar-la amb els ulls tancats o veient el seu color.

colorcarn1

colorcarn2

colorcarnangelicadass

colorcarn4