primaria

Mitjançant allò que sabem fer: utilitzar el cant i la música per transmetre emocions vam participar amb el nostre Cor escolar al concert Voces por Benin que va tenir lloc passat 5 de juliol al Teatre Municipal de València La Rambleta

Què és Voces por Benin?

Així és com es diu el Cor que des de l'Estiu de 2018 realitza la gira de les seues vides. El Cor està format per infants a qui els apassiona la música i tenen un talent meravellós, que és la seua veu. I aquesta increïble veu que els uneix és la mateixa que utilitzen per donar veu a altres infants del seu país.

I és que, aquests xiquets i xiquetes procedeixen d'un dels països més pobres del món: Benín. Situat a la zona Occidental d'Àfrica, ocupa la posició 167 en l'Índex de Desenvolupament Humà, amb una esperança de vida mitjana de 53 anys. És un país on la poligàmia, els riscos de salut i alimentaris fan que milers d'infants deambulen diàriament pel carrer buscant la manera de trobar un suport, en lloc d'anar a l'escola. I és que, sorprenentment, als 5 anys ja se'ls considera mà d'obra a Benín.

Des de fa mesos, la Fundació Junts per la Vida proporciona classes de música i espanyol als i les que conformen el Cor, en total, són 50 infants, tot i que van 22 els que vam veure a La Rambleta. Des de fa uns mesos, la seua vida ha començat a canviar, estan fent el que més li agrada i el millor de tot, està per arribar.
A més, van ser ells, els i les xiquetes del Cor, els que en primer persona i, a través de les seues cançons, ens van traslladar a la situació que viuen al seu país. Són la VEU de la infància de Benín. Són els petits ambaixadors dels drets de la infància.

I el Cor de Les Carolines va estar amb ells i elles junt a l'Orfeó Valencià Infantil, Pequeños Cantores de Valencia i Xiquets cantors Divisi, acceptant la invitació que ens van cursar. Una oportunitat única de col·laboració, companyonia, empatia, solidaritat, aprenentatge, diversitat i harmonia que no hem volgut desaprofitar.

Un concert únic, entranyable, simpàtic i generós per la causa més bonica de totes: la infància.

 

Christian García-Marco

Director del Cor

benin1

benin2

benin3

benin4