primaria

El Projecte del bescanvi de joguines ha arribat al final a la classe de 3r A de Primària amb una Fira del bescanvi que ha fet les delícies de l'alumnat. ElProjecte de les joguines va sorgir per la idea d’un alumne que digué que podíem fer un projecte solidari. De seguida es creà la idea de fer una replega de joguines per a donar-les a xiquets i xiquetes sense recursos.

A partir d’ací, començàrem a investigar sobre un fum de coses al voltant del tema. Que si diferents ONGs, solidaritat, joguines antigues i noves, funcions de la joguina i el joc en els infants, materials i medi ambient, tipus de joguines i classificació, consumisme i materialisme, el gènere en les joguines i els prejudicis...

Més endavant, pensàrem la manera de fer que l’Escola participara de les donacions i aparegué la idea de preparar una fira de bescanvi per motivar als participants, però informant en tot moment que l’objectiu era la replega solidària més que l’intercanvi. Feren cartells informatius i passaren per les classes del 2 n cicle per publicitar les activitats de bescanvi i donació de joguines. Ha estat un èxit ja que tots aquells que participaren en la donació de joguines també pogueren dur-se alguna diferent cap a casa, i així tothom va eixir content.

Al final, després de rebre unes 300 joguines, revisar-les i classificar-les, i organitzar la Fira, poguérem contactar amb una associació de Carlet en la qual treballen persones voluntàries ajudant unes 60 famílies sense recursos que ens han promès que ens enviaran fotos del repartiment de les joguines aconseguides entre els xiquets i xiquetes que més ho necessiten. Després de la Fira del bescanvi, l’alumnat de 3rB carregà el cotxe i portà les joguines a Carlet.

Gràcies a les famílies, a l'alumnat del cicle i al voluntariat. Una delícia de Projecte!

Joan T.

JUGANTJUGANT1

 

jugantjugant2