primaria

Benissanó apareix esmentat per primera vegada al Llibre del Repartiment (1238) com una torre situada dins el terme de Llíria. Pel fet de ser de domini senyorial s'hi van acollir diverses famílies musulmanes procedents de Llíria.

 

Cap al s. XV, els senyors de la torre la van ampliar, convertint-la en un castell o palau fortificat que ha perdurat fins a l'actualitat. També van encerclar la vila amb un mur que tenia tres portals: el de Llíria, el de València i el de Bétera, tots tres conservats i restaurats hui en dia.

Durant el regnat de Carles V es va hostatjar uns dies al castell de Benissanó el rei de França Francesc I com a presoner de l'emperador, de camí cap a Madrid

Al Parc de sant Vicent de Llíria hi ha oms, acàcies, xops, eucaliptus, plataners, salzes, xiprers i pins. Més lluny de la font hi ha garroferes i oliveres. Cal destacar la fauna aquàtica composta per peixos, sobretot carpes, i aus aquàtiques, ànecs de diferents espècies; destaquen també els esquirols i les colomes.


Els romans van erigir ací un temple dedicat a les nimfes, Deesses de l'aigua, i en el segle XVIII, els cristians van construir una ermita dedicada a Sant Vicent Ferrer.

 

 

L'alumnat de 1r i 2n de Primària anà dilluns passat a aquests preciosos llocs: al primer, per recordar les festes del 9 d'octubre en ser impossible la visita quan la tenien programada; al segon, per començar a gaudir de la Tardor, l'estació més dolça de l'any.

 

benissano lliria3

 

benissano lliria2

 

Benissano lliria1