primaria

Aquest Projecte educatiu tracta d'apropar els mons de la vellesa i de la infància. El grup d'alumnes i alumnes de 4t curs de Primària A, ha plantejat a classe, al costat de la seua professora, el seu interès per participar de l'Aprenentatge-Servei (que els aprenentatges escolars tinguen també una repercussió i utilitat social).

En aquest context, els escolars i la seua mestra van aprofundint i tractant de concretar aquesta petició i donant-li forma: saber més de la gent gran, conèixer-les, estar al seu costat, aprendre d'elles i també poder-los ensenyar.

Què els podrien ensenyar, a part de la seva vitalitat? Doncs com què estan estudiant la Pintura, les seues tècniques, els seus estils i evolució, van pensar realitzar produccions pictòriques conjuntes entre grans i menuts. Poder pintar un quadre conjuntament: dos o tres infants amb una persona resident, en una o diverses jornades, realitzen, segons l'estil prèviament triat per tots dos, una producció pictòrica.

Treballar junts, aprendre junts, ensenyar junts és la idea. Els quadres s'exposen tant a l'Escola quant a la Residència a Sant Ramon Senior de Picassent i, al final, són regalats als autors sènior pels alumnes.

Les persones grans estan encantades i nosaltres, també.

 

Projecte grans menuts 1

Projecte grans menuts2

Projecte grans menuts3

projecte grans menuts 4

 

 

El Projecte del bescanvi de joguines ha arribat al final a la classe de 3r A de Primària amb una Fira del bescanvi que ha fet les delícies de l'alumnat. ElProjecte de les joguines va sorgir per la idea d’un alumne que digué que podíem fer un projecte solidari. De seguida es creà la idea de fer una replega de joguines per a donar-les a xiquets i xiquetes sense recursos.

A partir d’ací, començàrem a investigar sobre un fum de coses al voltant del tema. Que si diferents ONGs, solidaritat, joguines antigues i noves, funcions de la joguina i el joc en els infants, materials i medi ambient, tipus de joguines i classificació, consumisme i materialisme, el gènere en les joguines i els prejudicis...

Més endavant, pensàrem la manera de fer que l’Escola participara de les donacions i aparegué la idea de preparar una fira de bescanvi per motivar als participants, però informant en tot moment que l’objectiu era la replega solidària més que l’intercanvi. Feren cartells informatius i passaren per les classes del 2 n cicle per publicitar les activitats de bescanvi i donació de joguines. Ha estat un èxit ja que tots aquells que participaren en la donació de joguines també pogueren dur-se alguna diferent cap a casa, i així tothom va eixir content.

Al final, després de rebre unes 300 joguines, revisar-les i classificar-les, i organitzar la Fira, poguérem contactar amb una associació de Carlet en la qual treballen persones voluntàries ajudant unes 60 famílies sense recursos que ens han promès que ens enviaran fotos del repartiment de les joguines aconseguides entre els xiquets i xiquetes que més ho necessiten. Després de la Fira del bescanvi, l’alumnat de 3rB carregà el cotxe i portà les joguines a Carlet.

Gràcies a les famílies, a l'alumnat del cicle i al voluntariat. Una delícia de Projecte!

Joan T.

JUGANTJUGANT1

 

jugantjugant2

 

 

Passat dimecres 20 les dues classes de cinqué participaren d'una activitat que va sorgir a partir del projecte eTwinning, "Christmas Card Exchange 2017", d'intercanvi de targetes nadalenques amb escoles europees. Georgia, mestra de l'Escola Mandoulides a Tessalònica (Grècia) ens va proposar tancar el Projecte d'intercanvi entre escoles compartint una cançó en tres llengües; les nostres autòctones (valencià i grec) i la que utilitzem per comunicar-nos (anglés).


Nosaltres, des de les àrees de Música i Anglés, acceptarem la proposta entusiasmats i tenint en compte el repte que suposava. Així doncs, ahir dimecres a les 10.00h connectàrem via Skype amb Grècia, amb l'emoció que provoca només veure les cares d'un grup de persones que des d'una altra banda del món comparteix amb il·lusió un mateix objectiu. Ha estat tot un goig ser partícips i veure el resultat d'aquesta activitat.

 

Salutacions i enhorabona a l'alumnat!

 

Christian i Tània

 

tessalónicapicassent1

 

tessalonicapicassent2

 

 

 

 

Aquest dilluns, com any rere any, el nostre Cor escolar (4t, 5é i 6é)  ha visitat a la Residència "La nostra casa", en la que viuen persones grans amb diferents graus de discapacitat.

Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de Reme Rodríguez, treballadora de la Residència i mare de dues antigues alumnes de la nostra Escola.

Una jornada entranyable, dolça, càlida, divertida, sorprenent i afectuosa.

Una jornada encantadora.

IMG 0868

 

IMG 0869

 

 

La tardor ja ha arribat, el fred finalment ha acaronat l'instant i també les fulles dels arbres han perdut el seu amic estimat. Moltes zones de l'escola s'han inundat de fulles molt grans i Emili que aquest curs té molt de temps lliure decidí divendres 1 de desembre replegar-les i posar-les en dues bosses de plàstic grans. L'alumnat de 6é B d'EGB estava fent Educació Física al poli cobert i de vegades venia algun alumne o alumna a donar-li una fulla que estava per la pista. Quan van acabar la classe 5 o 6 alumnes van ajudar Emili a netejar la zona. Emili els va explicar que tot era molt ecològic perquè després duria les dues bosses al camp, llançaria les fulles i reutilitzaria les bosses. Emili buscà un lloc on les fulles estigueren protegides perquè no començaren a volar i es quedà content però 5 formigues estaven tristes perquè es trobaven a una fulla i ara hauran de caminar 200 metres per arribar al formiguer a passar la nit.

 

Comissió Ecològica de l'Escola

 

ecologicament1

 

ecologicament2