Infantil

Amb ponències molt interessants sobre la importància de l'Atenció primerenca, l'Estimulació sense dany, el Càlcul Obert Basat en Nombres, l'Aprenentatge Basat en Projectes, l'Educació en igualtat de gènere, la Inteligència emocional, la Robótica a infantil, l'Educació intergeneracional i com jugar amb la Música, les nostres companyes tutores d'Infantil, Naira Riobó, Raquel Aspas i Teresa Soler van assistir al I Congres d’infantil ACES a la ciutat de Córdoba aquest passat cap e setmana.

ACES(Associació de Centres d'Educació Social) organitzà aquesta interessant trobada amb la col·laboració de la Universitat i la Facultat d'Educació de Córdoba. Una mirada a molts dels aspectes de l'Educació coincidents amb la nostra manera de ser i actuar que va aportar riques vivències a les nostres companyes.

"L'educació infantil: La primera porta del Sistema Educatiu". Segurament ja ningú pot negar això. Compta fins i tot amb el suport de la normativa educativa. No obstant això, la pràctica, especialment del primer cicle de l'educació infantil, ens diu que encara queda molt per fer, entre altres coses per l'equiparació amb el segon cicle d'aquesta etapa. Tot i el que s'ha pogut avançar en el primer cicle, sembla que segueix pesant més la part assistencial, "la llar d'infants". Aquest era un dels objectius.

I per acabar, ho fem amb una frase de Paulo Freire: "Mai vaig poder entendre l'educació com una experiència freda, sense ànima, en la qual els sentiments i les emocions, els desitjos, els somnis, haurien de ser reprimits per una espècie de dictadura racionalista" 

cordoba1

cordoba2