Infantil

Dijous dia 17 i divendres dia 18, celebràrem als cursos d'Educació Infantil El Dia de l'Escola a l'aire lliure, en un intent de col·laborar en un tipus d'educació escolar en el qual el goig del joc sensorial i el contacte amb els elements naturals i en espais grans siguen primordials.

Per a aquestes jornades vam preparar una sèrie de tallers entre els nivells en els quals es barrejaren els infants d'1, 2, 3, 4 i 5 anys. Cada taller va estar a càrrec de dos mestres, una de cada cicle .

Les activitats que vam preparar van ser de contacte amb la Natura d'una forma harmònica, creativa, tranquil·la i divertida, que els va permetre experimentar i gaudir-ne. Vam fer 8 tallers que incloïen el joc amb fang, amb aigua i arena, amb teles i troncs, amb pintures, amb material de cuinetes i herbes aromàtiques, amb llavors, terra i ferramentes de l'hort, amb música, dansa i esport, amb el joc compartit..., i per això utilitzàrem molts espais de l'Escola (tant d'Infantil com de la resta de les etapes) i el parc de fora de l'Escola. Divendres de vesprada finalitzàrem aquestes jornades amb una excursió a peu conjunta dels infants de 3, 4 i 5 anys al camp on berenàrem a la zona que nosaltres coneguem com l'ametller. Així és que amb roba i sabates còmodes i tot i sabent que s'embrutarien en la proporció en què gaudirien, es vam posar en marxa! Els infants van poder gaudir molt d'aquestos tallers, i ens n'alegrem d'haver pogut veure el somriure, l'experimentació, el descobriment, l'expressió, el joc compartit i la vida dins dels seus ulls.

Volem agrair a tota l'Escola per haver col·laborat en aquestes jornades: personal de cuina i menjador, mestres i alumnes d'altres etapes ( puix hem envaït els seus espais de pati), personal de manteniment i alumnat de pràctiques... 

 

aire lliure1

 

aire lliure 2

 

aire lliure 12

 

aire lliure 13

 

 

 

-Què és el que necessita emocionalment un infant petit?

-Què és el que necessiteu els pares i mares per dur endavant la criança?

-Com tenim cura d'ells o quan els sobre-protegim?

-Quan i com estem estimulant-los o, pel contrari, els podem desorganitzar?

-Tot allò que afecta, quotidianament, a la criança.

Aquest encontre per les famílies d'Infantil serà proper dilluns 21 de maig a les 17:15 a l'Escola.

Petxines, caragolets, arena, pedres de diferents colors, de diferents formes i l'aigua, el Sol, el vent i el cel van ser els components d'aquesta fantàstica aventura d'unes hores que va gaudir l'alumnat de l'etapa d'Infantil en l'excursió que tenien programada per celebrar l'arribada de l'hivern: fer-ho a la Platja del Saler.

Allà que se n'anaren a omplir-se la mirada d'ones, de núvols i d'escuma. A jugar amb l'aigua salada que va i ve de la vora. A foradar la superfície d'arena i a fer muntanyes amb ella. A tirar pedres a l'aigua, a córrer i caure sense fer-se mal, a quedar-se mirant la immensitat de la mar i tornar a jugar.

I s'ho van passar d'allò més bé!

platja1

platja2

platja3

platja4

 

Aquest passat dilluns, Pirates i Víkings (alumnat d'Infantil 4 anys), hem gaudit d'una gran aventura plena de contes i proves: hem anat al Jardí dels Vivers, a València, per saber més dels nostres pobles que donen nom a les nostres classes. Hem après que compartir i ser amics ens fa més feliços. Amb el nostre collar recordarem quin dia més bonic hem tingut puix ens hem rigut, hem corregut, ens hem sorprès, ens hem amagat i també hem trobat el gran tresor que hi havia amagat!

 

aventures1

 

aventures2

 

aventures3

 

 

 

 

 

 

Pastissos dolços i salats, galetes, papes i olives, refrescs i simpatia, companyonia, afecte, mestres, mares, pares, germans, iaios i iaies i familiars amb l'alegria d'estar junts a l'Escola de tots els dies: mmm!

 

berenar1

 

berenar2